Perdemizi hayata açıyoruz…
Tiyatroyu ait olduğu yere, hayatın içine taşımak için;
hayatın içinde seyreden olmakla yetinmeyip eyleyen, değişen ve değiştiren olmak için;
deneyimli eğitmen kadrosu yönetiminde, tiyatro tutkunuzu gerçeğe dönüştürmek ve hayatla buluşturmak için;
Nâzım Hikmet Kültür Merkezi – İzmir Konak Halk Sahnesi’nde tiyatro kursları başladı.
Haftada 11 saat üzerinden 18 hafta sürecek çalışma dönemi boyunca Temel Oyunculuk, Ses ve Diksiyon, Hareket Eğitimi ve Dramaturjik Çözümleme başlıkları üzerinden yürüyecek çalışmalarda katılımcılara temel oyunculuk eğitiminin yanı sıra kuramsal bir bakış açısı da kazandırmak hedeflenmektedir.
Kurs programının sonunda kursiyerlerin sahne alacağı bir oyun çalışmasına geçilecektir.
Başlangıç Tarihi
12 Ekim 2019
Kurs gün ve saatleri
Her Cumartesi saat: 12:00 – 18:00
Her Pazar saat: 14:00 – 19:00
Katılım Ücreti
Öğrenci 200 TL / Ay
Çalışan 250 TL / Ay
- Temel Dersler
- Eğitmenler
Temel Oyunculuk
Sahne üstünde yer alan her hareket (nefes ve ses dahil) özelleştirilmiş ve gündelik hayatın üstüne çıkmış bir estetik değer taşımalıdır. Bu değer, oyuncunun kendi enstrümanı olan bedeni ve ruhsal bütünlüğü üzerindeki hakimiyeti ve tanışıklığı sayesinde oluşacaktır. İlk seviye oyuncunun bu donanımı edinmesi için bir anahtar işlevi görecektir, ancak unutulmamalıdır ki, tam denetim yıllarca sürecek doğru ve disiplinli bir çalışma ile elde edilebilir.
Oyuncunun bedenini çevreleyen mekan üç boyutludur. Gerçek hayatta her an çoğu kez farkında olmadan, rahatça yeniden ürettiğimiz eylemler sahnede ya da ekranda neden bizim için sıkıntı kaynağı olurlar? Doğal görünmenin sırrı nedir? Sınırlı bir mekanda tanımlı eylemlerdeki doğallık ve rahatlık; kişinin önce kim olduğunu anlaması, bu anlayışı kabullenmesi ve bu kimliği dönüştürmesi ile mümkündür.
Duygularda samimiyet, eylem çizgisinde tutarlılık ve algıda sınırların kırılması için doğaçlama alıştırmaları ve bunların tekrarı üzerine pratik çalışmalar yapılacaktır. Kurs süresince, iki örnek tirat seçilecek, bunların sahne uygulamalarına yönelik pratik çalışmalar yürütülecektir.
Kursiyerler çalışmalara sahne çalışmalarına uygun kıyafet ve ayakkabı ile katılmalıdır.
Eğitmen: Murat Çidamlı
Hareket Atölyesi
Ders içeriği, esneklik, anatomi, uyum, denge, konsantrasyon, bireysel ve grup çalışmaları ile birlikte seminer çalışmaları ile eş zamanlı olarak yürütülmektedir.
Eğitmen: Gizem Tataroğlu
Ses ve Diksiyon Atölyesi
Gündelik konuşmada yerleşmiş dil yanılgılarını; yöre, şive, ağız vb. dil alışkanlıklarının yarattığı konuşma bozukluklarını gidermek kursun ana hedefidir.
Eğitmen: Çetin Ok
Dramaturjik Çözümleme
Dramaturjik Çözümleme Atölyesi, bir oyunun genel yapısının, dramatik örgüsünün ve karakterlerinin analizi tekniklerinin atölye katılımcılarına kazandırılmasını hedefler.
Oyuncu adayının oynayacağı rolü inşa etme sürecinde, karakterini çeşitli yönleriyle analiz edebilmesi, diğer oyun kişileriyle olan ilişkisini anlayabilmesi ve oyunun kendi iç bütünlüğü içinde yapılandırmasını sağlamanın yöntemlerini kavratmak da atölyenin amaçları arasındadır.
İki bölümde yapılacak çalışmaların ilk yarısında, tarihsel süreci içinde dramaturjinin temel gelişimi ele alınacak, devamında bir oyunun dramaturji raporu hazırlanacaktır.
Eğitmen: Sonkan Damcıoğlu
Tiyatro Atölyesi başvuru formu
"*" gerekli alanları gösterir