Sinema Atölyeleri

 

Yetişkin Film Yapım Atölyesi (18 yaş ve üzeri için)

Deneyimli sinemacı ve Pusula Film’in kurucusu, yapımcı ve yönetmen Ömer Can’ın yürüteceği, 16 hafta sürecek olan atölye, senaryo yazımından başlayarak, bir film çekimi için gerekli tüm aşamalarda eğitimi kapsayacaktır. Atölye sürecinin son ayı tüm katılımcılarla bir film üretmeye ayrılacak ve NHKM salonları bu filmin gösterimine açılacaktır. 

Film Yapım Atölyesi, hem bu işe profesyonel olarak devam etmek isteyen yeni sinema emekçileri yetiştirmek, hem de dönemlik değil, sürekli bir atölye oluşturarak İzmirli genç sinemacıları teşvik etmek için, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi bünyesinde yer alacak gönüllü sinemacılar ekibiyle, film üretimi ve gösterimi konusunda çalışma yürütecek kalıcı birimler oluşturmayı hedeflemektedir.

Başlangıç ve Bitiş 3 Ekim Cumartesi 2020 – 9 Ocak Cumartesi 2021
Süre 16 Hafta
PeriyodHer Cumartesi Saat 16.00 – 19.00
Katılım Ücreti Aylık 400 TL – Toplam 1.600 TL

 

Gençlik Sinema Atölyesi (14-17 yaş aralığı için)

Sinema ve film yapımı konusunda meraklı 14-17 yaş arası genç katılımcılar için düzenlenen Gençlik Sinema Atölyesi’nin eğitmenliğini yapımcı ve yönetmen Ömer Can üstlenecektir. 

Bir film fikrinin ortaya çıkışından itibaren sinema perdesine yansımasına kadar sinema filmi yapımına dair bütün süreçleri kapsayacak atölye, katılımcılarını sadece teorik olarak değil pratik olarak da zenginleştirmeyi amaçlanmaktadır. Sinemaya çeşitli biçimlerde ilgi duyan gençlerin, ortaya çıkan fikrin senaryo haline getirilmesinden ön hazırlık çalışmalarına; sahne kurulumu, kamera, ışık, ses gibi teknik uygulamalardan kamera önü oyuncu yönetimine; filmin kurgu ve montaj işlemlerinden seyirciyle buluşturulmasına kadar bütün film yapım aşamalarını tek tek deneyimleyerek kollektif üretim bilincini geliştirmek hedeflenmektedir.

Ayrıca katılımcı gençlerin sinemaya dair bilgilerini artıracak, bakış açılarını genişletecek, çeşitli deneyimler kazanmalarını sağlayacak alan çalışmaları da gerçekleştirilecektir. Katılımcı gençler bir yandan yeni hobiler kazanırken bir yandan da sinema sanatına ve hayata bakış açılarını geliştirme fırsatı bulacaktır. 

Atölye çalışmasının sonucu olarak üretilen film Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gösterime sunulacaktır.

Başlangıç ve Bitiş 4 Ekim Pazar 2020 – 10 Ocak Pazar 2021
Süre 16 Hafta
Periyod Her Pazar Saat 10.00 – 12.00
Katılım Ücreti Aylık 300 TL – Toplam 1.200 TL

*Not: Atölye programı boyunca Pandemi koşullarına uygun olarak gerekli hijyen ve korunma tedbirleri alınacaktır. 

 

  • Ders Programı
  • Eğitmen

Ders Programı

1. Hafta – Tanışma

  1. Hafta – Film Çözümlemesi
  1. Hafta – Sinopsis ve Öykü Oluşturma
  1. Hafta – Sahne Oluşturma
  1. Hafta – Senaryo Yazımı
  1. Hafta – Film Gösterimi
  1. Hafta – Sinemada Oyuncu Yönetimi ve Provalar
  1. Hafta – Kamera Kullanım Teknikleri
  1. Hafta – Alan ve Uygulama Çalışması
  1. Hafta – Işık ve Ses Yönetimi
  1. Hafta – Çekim Planı Yapılması
  1. Hafta – Film Çekimi
  1. Hafta – Film Çekimi
  1. Hafta – Kurgu ve Dijital Montaj Teknikleri

  2. Kurgu ve Afiş Tasarımı
  1. Hafta – Belirlenecek bir tarihte filmin galası için hazırlık

*Derslerin işleniş biçimi ve ayrıntılandırılması gibi farklılıklar haricinde konular açısından Yetişkin Film Yapım Atölyesi ve Gençlik Sinema Atölyesi için aynı ders programı uygulanacaktır.

Ömer Can

1977 Adana doğumlu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi / Radyo TV Sinema Bölümü’nde okudu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne yatay geçişle girdi ve aynı dönemde film sektörüne girdi (1996) İstanbul İletişim Fakültesi / Radyo TV Sinema Bölümü’nden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi / Sinema TV Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Sektöre girerken “Köstebek” dizisinde yönetmen yardımcısı, “Yüzleşme, Yılan Hikayesi, Paşa Baba Konağı, Evimiz Olacak mı?, Karate Can, Yedi Tepe İstanbul” gibi dizilerde yapım koordinatörlüğü; “Sahra, Son Osmanlı Yandım Ali, Baba Ocağı” projelerinde uygulayıcı yapımcılık ve “Denizden Gelen” (2010) filminde yapımcılık görevini üstlendi.

Son olarak Pusula Film ve Ömer Can Prodüksiyon Şirketlerini kurdu.

Ömer Can; kariyerini yönetmen ve yapımcı sürdürmektedir.

– “Cono Ahmet’in Çocukları” (2011) ilk yönetmenlik denemesidir.
– Ardından ilk uzun metrajlı filmi “Toprağa Uzanan Eller” adlı filmi yönetmiştir.
– 2014 ve 2015 yıllarında TRT’de 39 Bölüm yayınlanan “Yedi Güzel Adam” adlı dizinin yapımcılığını üstlenmiştir.


Pusula Film öncesi:

– Denizden gelen (2010) – Uzun Metraj Film – Yapımcı
– Baba Ocağı (2009) – TV Dizisi – Uygulayıcı Yapımcı
– Kartallar Yüksek Uçar (2007) – TV Dizisi – Uygulayıcı Yapımcı
– Son Osmanlı – Yandım Ali (2006) – Uzun Metraj Film – Uygulayıcı Yapımcı
– Yaşanmış Şehir Hikayeleri (2006) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Kanlı Düğün (2005) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Sahra (2004) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Sil Baştan (2004) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Kasırga İnsanları (2004) – TV Dizisi – Genel Koordinatör
– Yüzleşme (2002) – Kısa Film – Yapım Amiri
– Çatıdaki Kız (2002) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Yedi Tepe İstanbul (2001) – TV Dizisi – Yapım Koordinatörü
– Küçük Besleme (2001-2002) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Gölge (2001-2002) – TV Filmi – Yapım Amiri
– Kedi (2001) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Umut Yolcuları (2000) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Karate Can (2000) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Evimiz Olacak mı? (1999-2000) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Paşa Baba Konağı (1999-2000) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Küçük Besleme (1999) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Yılan Hikayesi 3. Sezon (2001) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Yılan Hikayesi 2. Sezon (2000) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Yılan Hikayesi 1. Sezon (1999) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Yüzleşme (1998) – TV Dizisi – Yapım Amiri
– Karambol (1997) – Kısa Film – Senarist, Yönetmen
– 7 üstü 7 (1997) – TV Programı- Yapım Yardımcısı
– Ekin Rüzgarı (1997) – TV Programı- Yönetmen Yardımcısı
– Köstebek (1996-1997) – TV Dizisi – Yönetmen Yardımcısı


Yönetmen Filmografisi

Toprağa Uzanan Eller – 2013 (Sinema Filmi)
Cono Ahmet’in Çocukları – 2011 (Belgesel Film)
Karambol – 1998 (Kısa Film)


Yapımcı Filmografisi

Yedi Güzel Adam – 2014-2015 (TV Dizisi)
Toprağa Uzanan Eller – 2013 (Sinema Filmi)
Denizden Gelen – 2010 (Sinema Filmi)
Baba Ocağı – 2008 – 2009 …. Uygulayıcı Yapımcı (TV Dizisi)
Kartallar Yüksek Uçar – 2007 …. Uygulayıcı Yapımcı (TV Dizisi)
Yaşanmış Şehir Hikayeleri – 2006 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Son Osmanlı Yandım Ali – 2006 …. Yürütücü Yapımcı (Sinema Filmi)
Kanlı Düğün – 2005 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Sahra – 2004 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Kasırga İnsanları – 2004 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Çatıdaki Kız – 2002 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)
Yeditepe İstanbul – 2001 …. Yapım Koordinatörü (TV Dizisi)


Diğer Filmografi

Yüzleşme – 2002 …. Yapım Amiri (Kısa Film)
Paşa Baba Konağı – 2000 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Karate Can – 2000 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Yılan Hikayesi 3. Sezon – 2001 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Yılan Hikayesi 2. Sezon – 2000 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Yılan Hikayesi 1. Sezon – 1999 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Köstebek – 1999 …. Yönetmen Yardımcısı (TV Dizisi)
Küçük Besleme – 1999 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Kedi – 1999 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)
Evimiz Olacak mı? – 1999 …. Yapım Amiri (TV Dizisi)

 

     SİNEMA ATÖLYELERİ KATILIM FORMU

  • Başında sıfır kullanmadan girin
  • Tarih Biçimi: DD slash MM slash YYYY

 

Bir Öneri

NHKM - İZMİR'DEN DUYURU
Yeniden buluşmaya hazır mısınız?

Biz hazırlanıyoruz, ilk günün heyecanıyla, coşkusuyla… Perdelerin yeniden açılmasına, ışıkların yeniden yanmasına çok az kaldı. …

X
X
X
X