Cmt16Şub20:00Şvayk Harikalar ÜlkesindeOYUN (KONUK ETKİNLİK)20:00 SalonKONAK HALK SAHNESİ Tamamlandı

Etkinlik Bilgileri

blankİnsan dediğin nice işler görür generalim
Bilir uçmasını, öldürmesini insan dediğin
Ama bir kusuru daha var,
Bilir düşünmesini de.
Bertolt Brecht

Yaroslev Haşek’in “Aslan Asker Şvayk” adlı romanından KATOT tarafından sahneye uyarlanmış oyun, I. Dünya savaşının tetikleyicisi olan Arşidük Ferdinand cinayeti ile başlar. Sakar, geveze ve aynı zamanda kendi deyimiyle budalalığı bir sağlık kurumunda raporlanmış olan Şvayk, köpek satıcılığı ile meşgulken birbiri ardınca gelişen olaylar sonrasında kendini orduda ve savaşın içinde bulacaktır.
Şvayk Harikalar Ülkesinde” savaşın tüm saçmalıklarını ve acımasızlığını gösteren, alışılagelen savaş güzellemelerinden çok, savaşın var olduğu tüm ülkelerin halini kara mizah ve ince alaycı tavrıyla ele alan bir insanlık hikâyesidir.

“- Ben uçağa binemem Şvayk, annemin vasiyeti var
– Zararı yok yine bineriz uçağa, İnsanların üzerine bomba bırakmak için değil, gökyüzünde püfür püfür sefa sürmek için..

“ – Komutanım, peki, bugün barışırsak ne olur?

blankŞvayk Harikalar Ülkesinde – KATOT

Uyarlama ve Reji KATOT
Dekor, Kostüm, Müzik Ekip Çalışması
Şvayk Harikalar Ülkesinde Oyuncu ve Teknik Ekip Kadrosu
Ali Alan, Aziz Duman, Barış Sönmez, Deniz Kapıkıran, Duygu Gülgün, Emine N. Özseven, Emre Cingöz, Emre Özdemir, Ertan Tok, Feryal Saç, Gökhan Güneş, Güven Yılmaz, Hasan Arslan, Mert E. Berger, Mithat Can Met, Ozan Keleş, Özge Yüksel, Özlem Cengiz, Sebile Savaş, Serkan Akpınar, Suat Akbaş, Volkan Efir, Yasemin Altuntaş, Zeynep Kınalı İpek, Zuhal Deliağaoğlu.

Süre 110 ‘  2 perde
Yaş Aralığı 13 yaş ve üzeri izleyicilerimiz için uygundur

KATOT Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu
2014 Ekim ayında, tamamı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümünden mezun, tiyatro oyuncularından oluşan topluluk, daha özerk bir sahada, daha özgün yorumlar yaratabilme amacıyla ve kurumsal bir yapılanmanın temelini oluşturması umuduyla Katot – Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu’ nu kurar.

Ekibin tamamı geçimini muhtelif işler vasıtasıyla sürdürmekte olan emekçi insanlardan oluşmaktadır. Farklı demografik yapı, politik duruş ve mesleklerden oluşan bu yapının ortak bir amacı vardır: Tiyatro Yapmak!

Katot, ticari kaygı gütmeyen oyunculardan oluşan bir ekip olsa da, ekibi oluşturan emekçilerin sevgisi, fedakarlığı, çalışkanlığı ve tutkusu sayesinde üretimlerindeki profesyonellik, kalite ve özgünlük, aldığı her eleştiride defalarca vurgulanmış ve ulaştığı izleyici kitlesinin beğenisini toplamıştır. Ekipçe bu işi, mücadelenin başka bir yöntemi olarak yapmanın yanında, her kesimden insana ulaşmak, onlara sorular sordurabilmek, ezberlerinden şüphe ettirebilmek ve önlerine sabitlenen resmin ardındaki gerçeği merak ettirebilmek amacını güdüyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda uzun soluklu bir kurum, sanat mecrasında bir referans noktası olabilmeyi hedefliyoruz.

Katot, 2016 yılının Ocak ayında kurulan Kadıköy Tiyatroları Platformunun bileşenlerinden biridir. Bu platformdaki tüm üretimlere imkanları ölçüsünde katılmakta, tiyatro sanatının güçlenmesine, sevilmesine ve daha fazla insana ulaşmasına katkı sağlamaktadır.

Zaman

16 Şubat 2019 Cumartesi 20:00

Etkinlik Yeri

NHKM - İzmir

Anafartalar Caddesi No: 20 OS-KA Pasajı 35250 Konak - İzmir
0530 132 18 40 • (0232) 46 444 46

Salon

KONAK HALK SAHNESİ

Bu etkinliği paylaş

Yol Tarifi

Etkinlik bültenine abone olun

Yeni bir etkinliğimizden ya da etkinlik güncellemelerimizden anında haber alın...

Genel Etkinlikler Hepsi

Yer Hepsi

Düzenleyen Hepsi